Selecteer een pagina

Manifesteren is te leren

Door te manifesteren creëer je een fijner leven. Letterlijk betekent manifesteren iets zichtbaar maken.
Het is onvoorstelbaar hoeveel gedachten je per dag hebt. Het zijn er maar liefst 60.000, waarvan een groot deel met een negatieve lading.
Er is dus werk aan de winkel wil je een prettiger leven leiden.
Let de komende tijd eens extra op of jouw gedachten voornamelijk positief of negatief zijn,
want manifesteren heeft alles te maken met datgene wat je denkt.
Het is een mooi experiment. Het gaat er niet om dat je jezelf veroordeelt omdat je negatieve gedachten hebt. Waar het om draait is dat je je steeds bewuster wordt hoe dat bij jou in zijn werk gaat.

Wat is manifestatie nu precies?
Alles is energie. Scheppen is manifesteren. We doen het allemaal, iedere dag en vaak onbewust. Hoe positiever jouw energie, des te aangenamer jouw leven wordt. Het is aan jou op welke manier jij richting wilt en kunt geven.
Sta je voor een pittig examen of moet je een moeilijk gesprek voeren? Dan kun je twee kanten op met je gedachten. Je herhaalt steeds dat je het niet kunt en je hoopt vurig dat het zo snel mogelijk voorbij is of je zegt tegen jezelf dat het een mooie kans is om te laten zien dat je het aan kunt.
In het eerste geval zal de berg steeds groter worden en zal je ontevreden zijn over het resultaat. In het laatstgenoemde zal het makkelijker zijn gegaan dan je had gedacht.

Oefening baart kunst
Zet je diepste verlangens om in werkelijkheid. Het vergroten van je bewustzijn over de werking van de energie in jezelf en je omgeving maakt dat je met deze energie kan samenwerken.
Je zult merken dat je van je omgeving terugkrijgt wat je zelf geeft. Ben je negatief over allerlei dingen of heb je weinig oog voor een ander, dan zal je ook nauwelijks iets van anderen terugkrijgen.
Als je zelf iets geeft, bijvoorbeeld vriendelijke belangstelling, doe het dan zonder voorwaarden.
Je blijft je goed voelen als je de balans in de gaten houdt tussen geven en ontvangen.

De wet van de aantrekking
Manifesteren heeft te maken met datgene waar je behoefte aan hebt. Dat kan van alles zijn. Ander werk, uitbreiding van je vriendenkring enzovoort.
De wet van de aantrekking is aan de orde. Jij bent degene die bepaalt wat je denkt, voelt en hoe je wilt handelen. Wat je zaait zul je oogsten.
Hoe zit het dan met situaties die ontstaan zijn terwijl je ze echt liever niet wil? Onbewuste processen spelen hier een rol. Soms moet je, hoe moeilijk het ook is, accepteren dat je niet begrijpt hoe het een en ander in elkaar steekt.
In andere situaties heb je wellicht wat meer inzicht.
Het is aan jou of je hier zelf of met hulp wat mee wil doen. Onder ogen zien wat er gaande is helpt je verder zodat je leven meer verloopt zoals jij dat wenst. Wat je aandacht geeft dat groeit.
Het is niet altijd makkelijk om te geloven dat je iets kunt (zoals je baan opzeggen en een wereldreis maken), maar hoe fijn is het om dat wel te doen? Dat geeft kracht en het is een boost voor je zelfvertrouwen.
Overigens is ergens naar verlangen is heel iets anders dan iets willen. Het eerstgenoemde heeft met een diep gevoel te maken en willen komt voort vanuit het denken.

Starten met kleine stappen
Je kunt groot denken, maar zult dan wel wat stappen moeten zetten om je doel te behalen.
Manifesteren gaat nu eenmaal niet vanzelf. Vertrouw er op, na gedane zaken, dat goede dingen jouw kant opkomen.

Bewandel het 5 stappenpad
Ga voor jezelf na waar jij (en niet je omgeving) behoefte aan hebt.
Onderzoek wat je tegenhoudt. Vervang je beperkende gedachte bewust door een positieve gedachte. Je wilt een bepaalde opleiding volgen. Je hebt er echt veel zin in. Toch onderneem je geen stappen, want je bent bang dat het je niet gaat lukken. Geef jezelf de kans en de ruimte om die uitdaging aan te gaan en zeg hoe vaak je ook wilt dat je genoeg power en brains hebt om de opleiding te volgen. Dat levert een heel ander gevoel op. Je hebt de weg vrij gemaakt om de stap te zetten. Doe het!
Stel jezelf open voor het nieuwe. Vervang beperkende gedachten voor positieve gedachten en formuleer een wens.
Het zetten van een intentie (hoe wil je je voelen), het uitspreken van een affirmatie (een positieve bewering in de tegenwoordige tijd) en de kracht van een visualisatie (een gedachte waarin je zintuigen een rol spelen) helpen je om jezelf open te stellen voor het nieuwe.
In het verleden zette ik dit zoveel mogelijk in als ik weer solliciteerde naar een nieuwe baan.
Ik kon tevreden zijn met het resultaat. Ik heb erg vaak geluk gehad met aantrekkelijke banen en aardige, interessante collega’s.
Sta open om te ontvangen. Een fijne ontmoeting, je warme huis, je prettige werkplek. Schat ze op waarde en geniet ervan.
Laat dan vanuit vertrouwen los.

Het verschil tussen manifesteren en affirmeren
Manifesteren en bezig zijn met affirmaties hebben veel met elkaar te maken.
Het verschil is dat je met affirmeren vooral vertelt wat je bent. Ik ben krachtig. Ik ben gezond. Ik ben vol vertrouwen. Ik ben dankbaar. Met manifesteren creëer je een realiteit die je zelf graag wil. Dan zijn er vaak ook externe factoren of anderen bij betrokken.

Een extra steuntje
De bodyscan is een rustige oefening die je helpt om de stem in je hoofd tot stilte te brengen door te voelen. Het enige wat je hoeft te doen is alle onderdelen van je lichaam één voor één langs te gaan om zonder oordeel te voelen wat er op dat moment is.
Ik wens je veel plezier met het manifestatie avontuur. Je zult merken dat positief denken je steeds makkelijker af zult gaan.
Wil je meer lezen? Ga dan eens naar mijn blog Hoe stop ik negatieve gedachten: https://margarethbeerepoot.nl/hoe-stop-ik-negatieve-gedachten/ en/of Doe je voordeel met affirmaties: https://margarethbeerepoot.nl/doe-je-voordeel-met-affirmaties/