Selecteer een pagina

Ik wens jou een hartverwarmend, kleurrijk 2024

Als ik terugkijk naar het afgelopen jaar voel ik vooral dankbaarheid.
Dankbaar voor het huis waar ik in leef. Zo gewoon is het niet om een fijn onderdak te hebben.
Goed om eens wat meer stil te staan bij datgene wat min of meer ‘vanzelfsprekend’ is geworden.
Dus rondkijkend op mijn eigen plek ben ik oprecht blij dat mijn huis ooit op mijn pad is gekomen.
Ik vind zo’n beetje alles eraan prettig. De knusse erker, de prachtig gekleurde glas in loodramen, de mooie schuifdeuren tussen de twee woonkamers…..
Hier en daar zijn er natuurlijk de nodige verbouwingen geweest. De isolatie is bijvoorbeeld verbeterd, er zijn kozijnen vervangen, het huis is wat groter gemaakt en sinds dit jaar liggen er vijftien zonnepanelen op het dak.
Het kraken van de traptreden als ik naar de eerste verdieping ga stoort me totaal niet. Ik vind het juist gezellig en vertrouwd klinken. Kortom, mijn huis bevalt me prima.

Wat is jouw droom?
Dankbaar voel ik me ook voor de vele opleidingen die ik heb kunnen volgen. Zo gewoon is het niet om de tijd en de financiële middelen te hebben om dromen waar te kunnen maken.
Ik heb er natuurlijk wel aardig wat voor moeten doen, maar met doorzettingsvermogen en steun van het thuisfront is het me gelukt om datgene te realiseren waar mijn hart ligt.

Hoe ga jij met je tijd om?
Dankbaar ben ik dat ik mijn tijd in kan delen zoals ik dat graag wil. Zo gewoon is het niet om in alle vrijheid te kunnen leven. Ik vind het belangrijk om er zoveel mogelijk uit te halen. Ik heb altijd een hele sterke drive gehad om iets te gaan ondernemen. Dat kan in de actie stand, maar gelukkig gebeuren er ook een aantal dingen in alle rust. Dat is weer fijn voor de balans.

Wat heb je meegekregen van je ouders?
Dankbaar ben ik ook voor de opvoeding die mijn ouders mij hebben gegeven.
Zo gewoon is het niet bij iedereen om hiervoor dankbaar te zijn.
Zij konden mij zeker niet iedere keer bieden wat ik nodig had als opgroeiend kind en als jongvolwassene. Ze hebben mij echter het belangrijkste cadeau gedaan wat er bestaat en dat is liefde.

Blijf spelen
Dankbaar ben ik voor het kind in mezelf. Zo gewoon is het niet om aandacht te blijven geven aan je jonge ik. Het volwassen leven met al zijn verplichtingen kan soms erg domineren. Voor de balans en het speelse element in je leven is het heel belangrijk dat het kind in jou genoeg ruimte en aandacht krijgt.
Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om te zingen. Niet gehinderd door betere zangtechnieken slinger ik melodieën en teksten de ruimte in. Mijn kleinkinderen vinden het fantastisch en zingen vrolijk mee.
Ik voel me dan extra verbonden met ze. Het is ontspannend en het geeft me een blij en goed gevoel.
Buiten mijn kleinkinderen om is mijn omgeving niet altijd gecharmeerd van mijn zangkunst.
Op school kreeg ik vroeger altijd een acht voor zang, maar daar wordt door deze en gene lichtelijk aan getwijfeld.

De kunst van het genieten
Dankbaar ben ik ook voor het feit dat ik kan genieten. Zo gewoon is het niet voor iedereen, maar je kunt het stukje bij beetje leren.
Ik ben bijvoorbeeld heel blij dat ik van kunst houd. Als een kind zuig ik het op. Kunst is voor mij vooral zien en voelen. Ik weet wanneer iets waardevol genoeg is om langer bij stil te staan.
Kunst pakt mij vast. Ik verdwijn voor onbepaalde tijd in een beeld of schilderij. Heerlijk, ik hoef even niets. Het verhaal dat hoort bij het betreffende kunstvoorwerp is voor mij niet altijd nodig. Kunst levert een bijdrage aan mijn geluk. Het inspireert, ontroert en geeft me vaak inzichten.

Koester je netwerk
Dankbaar ben ik voor de kring mensen om me heen. Het lijkt misschien heel gewoon om een aantal dierbaren te hebben. Het is dan ook goed om even stil te staan bij wie er belangrijk is in je leven.
Voor mij zijn Frans, de kinderen, kleinkinderen, vrienden, familie en kennissen van grote betekenis en een bron van vreugde. Liefde is waar alles om draait.

Ik schrijf door
Dankbaarheid voel ik bij het lanceren van mijn nieuwe website www.margarethbeerepoot.nl
Centrum Meander is verleden tijd, mijn blogsite is springlevend.
Regelmatig wordt deze aangevuld met nieuwe inspirerende teksten.
Reageren en delen mag natuurlijk altijd. Veel leesplezier!