Selecteer een pagina

1 Mensen die steeds maar zeggen dat ze geen tijd hebben voor een afspraak
Vaak worden er kinderen, een hond, een baan, een zieke oude moeder/vader of wie of wat dan ook opgevoerd als alibi. Het is makkelijker om dat te laten horen, dan toegeven dat de zin ontbreekt.

2 Mensen die een compliment uitdelen, in de hoop iets anders voor elkaar te krijgen
‘Goh, wat zit je haar leuk en wat heb je trouwens een te gekke jas aan!’ Even later: ‘Zou je vrijdag op mijn kinderen kunnen passen? Fred zit voor zijn werk in het buitenland en ik heb een paar belangrijke vergaderingen.’

3 Mensen die voortdurend selfies plaatsen op social media
Van mij mag het, maar waarom die fixatie op je eigen portret? Het kan een goed idee zijn om daar eens wat tijd voor uit te trekken.

4 Mensen die na de eerste paar zinnen aan de haal proberen te gaan met het verhaal van de spreker
‘Ik heb zo’n heerlijke vakantie gehad. Ik ben met vrienden in Berlijn ge…..’Ach ja Berlijn, één van mijn lievelingssteden. Ik ben er inmiddels zeker zeven keer geweest.’

5 Mensen die vaak praten over ziek en zeer
Prima om het af en toe over je eigen gezondheid of over die van anderen te hebben, maar is het nu echt nodig om daar iedere keer zoveel tijd aan te besteden? We hoeven niet allemaal met hangende schouders naar huis.

6 Mensen die ieder jaar zeggen dat ze zo’n hekel hebben aan de winter
Wen er maar aan. Deze periode komt ieder jaar drie maanden lang terug. Je kunt in die tijd ook een week of wat afreizen naar een warm oord, zodat je volledig aan je trekken komt. Aan jou de keuze!

7 Mensen die, bij het horen van enige vorm van kritiek, maar blijven herhalen dat ze nu eenmaal zijn zoals ze zijn
Een kwestie van eigen verantwoordelijkheid oppakken, als je tenminste de wens hebt om te veranderen. Een ander kan het niet voor je doen.

8 Mensen die roddelen
Dat is toch helemaal niet nodig, want degenen die dit doen weten al dat ze beter zijn dan de rest. Is er nu echt geen ander onderwerp? Ga eens op onderzoek!

9 Mensen die nooit of maar een beetje kleur durven te bekennen
Vervolgens krijgen anderen de schuld dat ze nogal dominant gedrag vertonen. Is dat nou eerlijk?

10 Mensen die geen of weinig sociaal gevoel hebben
Het woordje ik staat centraal. Weinig oog voor de minderbedeelde mens. Keer het eens om. Hoe zou jij je voelen als je kansarm zou zijn?