Selecteer een pagina
Voor de wekker uit ben ik al wakker. Ik wacht totdat-ie afgaat en een minuut later neem ik een snelle douche. Mijn dag is begonnen, ik heb er zin in. Hierna sta ik voor mijn kledingkast, wat zal ik nu eens aantrekken? Ik ga voor een spijkerbroek met een vrolijk gekleurd jasje erop. Hup de trap af, door de huiskamer en de dubbele garage. Ik loop meteen door naar onze praktijk, de reistijd is nihil, waar ik begin met het dagelijks ochtendritueel van schoonmaken en opruimen. Ik zet Spotify aan en hoor Adèle met een oud nummer, Rolling in the deep. Muziek, I love it. Ik zet ‘m even op volle sterkte. Ook al heb ik dit nummer al duizend keer gehoord, het verveelt me niet. Ik smeer mijn eigen stembanden ook meteen. Het is fijn dat er niemand luistert. Ik leg de tijdschriften op hun plek en zie diverse Linda’s. Laatst las ik dat ze de strijd aangaat met en tegen haar overtollige kilo’s.


Kan dat in zes weken vijf kilo lichter?


Ik heb het goed gelezen. Linda wil in zes weken tijd vijf kilo kwijt zijn. Heel veel vrouwen zijn op haar uitnodiging ingegaan om met haar mee te doen. Slimme Linda, op en top zakenvrouw. Zij verkoopt zichzelf als artikel. Reken maar dat er weer heel wat abonnementen extra verkocht gaan worden.  Liefogende en stoere Linda. Hoe zal dit gaan uitpakken? Ze zegt dat ze een steun in de rug nodig heeft, daarom wil ze zoveel mogelijk sisters in crime verzamelen die ook graag de nodige kilo’s  overboord willen gooien. Ik verhoog mijn schoonmaak tempo, om acht uur komen onze eerste klanten. Intussen mijmer ik verder over het fenomeen afvallen. Het is en blijft een actueel onderwerp. Beroepsmatig ben ik zeer geïnteresseerd. Zelf hoef ik niet af te vallen. In onze familie heeft niemand overgewicht. Daar heb ik dan mazzel mee. Nou goed,  twee kilo minder zou fijn zijn. Dat durf ik bijna niet hardop te zeggen, want ik heb toch niets te klagen met mijn figuur? My quilty pleasure bestaat uit het eten van pure chocolade. Ik voel nu al het water in mijn mond lopen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het gezond is. Ha, dat komt mij goed uit. Het fijne is ook dat er endorfine in zit. Dat verhoogt mijn geluksgevoel. Het eten ervan is ook goed voor mijn huid. Alléén mag je er niet zo veel van hebben. Een paar stukjes per keer……..Zal Linda ook zo van chocolade houden?


Hoe wordt Linda en haar gevolg lichter?


Ik ben bijna klaar met mijn dagelijkse ochtendkarwei in de praktijk en denk nog even verder over Linda. Ze wil gezond en niet te veel eten, niet snoepen en vaak bewegen. Uiteraard word ze bijgestaan door een personal trainer. Dat kan niet iedereen zeggen. Wij kunnen zes weken getuige zijn van haar pogingen en die van de rest en wat gebeurt er dan daarna? Ik heb het zo vaak zien gebeuren. Vol goede moed op de lijn letten en meer bewegen. Een tijdje lichter in kilo’s om daarna vaak toch weer een heel stuk zwaarder te worden. Ik vraag me af of Linda durft te kijken naar het waarom van haar drang om te eten. Pas dan pakt ze het probleem bij de lurven!  Ik ben benieuwd naar de afloop! Mijn klus zit erop. Ik ga ontbijten.