Selecteer een pagina

psychodynamische therapie

Margareth Beerepoot is psychodynamisch therapeut en biedt hulp in uiteenlopende situaties en bij verschillende problemen. Bijvoorbeeld:

  • negatief zelfbeeld
  • krijgen van sociale vaardigheden
  • het oplossen van spanningen, stress, burnout
  • examenvrees, faalangst en onzekerheid
  • omgaan met gepest worden
  • verwerken van trauma’s
  • eetproblemen
  • rouwverwerking


Hieronder een selectie van verschillende moderne therapievormen die hun effectiviteit hebben bewezen:

5

hypnotherapie

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie die gebruik maakt van eigen methoden. Het kan ook goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld lichaamswerk.
LEES MEER

5

lichaamswerk

Ademen is leven. Wanneer je bewust en dieper ademt, ben je dichter bij je gevoel en meer aanwezig in je lichaam. Op een juiste manier ademen haalt spanningen uit je lichaam weg.
LEES MEER

5

Rationeel Emotieve Therapie

Rationeel Emotieve Therapie (RET) gaat ervan uit dat je je reactie in bepaalde situaties kunt veranderen door op een andere manier te denken.
LEES MEER

5

Relatietherapie

In elke relatie kunnen spanningen en conflicten voorkomen. Vaak komen partners daar zelf weer uit.
Problemen kunnen echter als onoplosbaar ervaren worden en de kwaliteit van de relatie in negatieve zin beínvloeden.

5

Familieopstellingen

Soms leef je onbewust het leven van iemand anders. Je draagt een last voor een bepaalde persoon in de familie zonder dat je het weet en zonder dat je dat wilt.

5

E.M.D.R.

Eye Movement Desensitisation and Reprocessing, afgekort E.M.D.R., is een behandeling voor mensen die last blijven houden van de gevolgen die door een  schokkende ervaring zijn ontstaan.

Psychodynamische processen spelen zich constant binnen de persoon af (zowel bewust als onbewust) en werken in alles door (gevoel, denken, emoties), waardoor het gedrag en handelen beïnvloed en bepaald wordt. Soms ontstaat er een onbalans, een gevoel van niet lekker functioneren. In een veilige omgeving kan er inzicht verkregen worden in het ontstane probleem, waardoor er een andere kijk ontstaat op de situatie en zich nieuwe mogelijkheden openbaren. De therapie bestaat, naast gesprekken, voornamelijk uit ervaren. Ieder mens en daarbij iedere hulpvraag is anders.

Naast individueel contact geeft Margareth ook trainingen aan mensen met overgewicht.
KLIK HIER voor meer informatie over de training Gewicht in Balans.

Kosten en afspraken
De sessies duren anderhalf uur en kosten 60 euro per uur. Tarief van relatietherapie is 80 euro per uur voor twee personen. Na het intakegesprek (de helft van de prijs) stellen we met elkaar een behandelplan op en worden er afspraken gemaakt voor een aantal sessies. De consulten zijn doorgaans eens per veertien dagen. Er is namelijk tijd nodig om de effecten van de therapie rustig bij je door te laten werken. Indien nodig kunnen er wekelijks afspraken gemaakt worden.